Новини шахової композиції. Хет-трік харків`ян

Хет-трік харків`ян

(підсумки 30-го особисто-командного чемпіонату України з розв`язування шахових композицій)

13-15 травня у м. Черкаси відбувся 30-й ювілейний чемпіонат України з розв`язування шахових композицій, в якому прийняли участь 26 спортсменів. За регламентом чемпіонату необхідно було розв`язати 18 композицій ( 6 турів - по три композиції в кожному). За правильне і повне розв`язання кожної композиції нараховувалось 5 очок.

У командному заліку чемпіонату вдало виступили харків`яни, які втретє поспіль підкорили третю сходинку п`єдесталу – 166,5 очка. Володарями бронзових нагород стали майстер ФІДЕ Валерій Кривенко, майстри Анатолій Хандурін, Владислав Тарасюк і кандидат у майстри Олександр Бочкарьов. А першими на фініші були фаворити турніру полтавчани, які складають основу національної команди України - 201,5. На 2-му місці дніпропетровці - 184,25.

Особливо гострою була боротьба в особистому заліку, про що свідчить відстань між переможцем турніру мг Олексієм Соловчуком (Полтава) - 72 очка і другим призером Василем Крижанівським (Черкаси), яка склала лише пів-очка. Третю сходинку посів полтавчанин Володимир Куриленко - 70 очок. А четвертим фінішував Валерій Кривенко, у якого кращий здобуток серед харків`ян – 65 очок. Ще один харків`янин Анатолій Хандурін посів 9-е місце, показавши кращий результат серед сеньйорів.

Змагання проходили на базі готельно-туристичного комплексу «Світанок», який розташований на відстані 10 км від м. Черкаси у зоні відпочинку на березі затоки Дніпра у с. Свідовок Черкаського району.

Володимир Саміло, тренер команди

Кiлькiсть переглядiв: 251

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.